Monday, August 29, 2005

26. august, 2005. a. 13.26. Riia kontor.

Elina just helistas ja teatas, et meie Tartu korterisse on sisse murtud. Nõme lugu küll. Õnneks paistis, et ära pole midagi viidud - vähemalt paistis esialgu. Hiljem selgus siiski, et päris tühjade kätega vargapoisid ei lahkunud - võeti kaasa minu vanem digifotokas (Olympus Camedia C2100UZ), umbes 30 CD plaadi jagu muusikat ja araabia naiste näokate, mille ma Elinale Saudist suveniiriks tõin. Imelik valik, ausalt öelda. Oleks võinud võtta hoopis näiteks arvuti ja selle lisaseadmeid. Kuid ilmselt oli neil tsipa kiire ja otsiti pigem sularaha ja pangakaarte, arvas politsei. Veel teadis politsei rääkida, et sarnasel ajal oli sees käidud ka ühes teises kõrvaltänavas asuvas vanainimese korteris ja sealt saadi juba parem saak: sularaha ja pangakaart, koos PIN koodiga. Ma ei saa ikka aru inimestest, kes hoiavad oma pangakaarti ja PINi ühes kohas. Ja liiati veel kodus - kaart on ju maksevahend, seda tuleb ikka kaasas kanda. Ja raha pangas, mitte kodus. Aga eks nende vanainimeste teed ole ikka müstilised olnud.

Politsei puhul oli lahe veel see, et kohale tuli ka uurija krimipolitseist ja võttis sõrmejälgi ja kurtis, et DNA proovi ei saa kusagilt võtta. Nagu mõnes telkust tulevas krimisarjas. :-) Kahjuks ta sõrmejälgi ei saanud, kuna pätt oli kandnud kindaid - sai ainult kinda "sõrmejälje" ja tuvastas, et tegemist on ühe peenemat sorti töömehekindaga, mida saab osta suvalisest ehitusmaterjalide poest. Seega, ei mingeid niidiotsi.
Ära viidud asjade põhjal nad aga siiski üht-teist oletada püüdsid: kuna midagi rohkemat ei võetud, siis oli ilmselt tegemist mingite "noorte nolkidega", mitte n.ö. "tõsiste tegijatega". Ja kuna võetud oli ka tõeliselt imelikke asju nagu see araabia naiste peakate ja natuke vähem imelikke CD plaate, siis pakkusid nad, et võis olla tegemist samal nädalavahetusel Tartus toimunud reivi külalistega.
Jälgede ajamiseks soovitasid nad meil käia mööda Tartu pandimaju ja vaadata, ehk müügil olevate asjade hulgas on ka varastatud digifotokas. Iseenesest on see fotokas Eestis ilmselt päris unikaalne, Tartus veel eriti, seega võib silmad lahti hoida küll. Käisime ka mõned pandimajad läbi, kuid ilma eduta. Eks näis, kas näeb neid asju veel kunagi või mitte, erilist optimismi ei oma.

No comments: