Sunday, August 07, 2005

7. august 2006.a. 18:34. Esimene korralik tööpäev.

Täna oli siis võimalik juba enam-vähem tööd teha. Hommik algas kahe koosolekuga ja söödeti ette hunnik asju, mida me servast ka tegema hakkasime. Need, mida me kohapeal lahendada saame lahendasime täna enam-vähem ära. Ülejäänud on juba tõsisemad tükid ja vajavad Eestis ilmselt lisaarendust - nende puhul jääb meie põhiliseks ülesandeks see lähteülesanne püstitada ja pärast valmis tükk tööle panna kohapeal. Nende asjadeni veel ei jõudnudki, mille pärast me tegelikult siia tulime, kuid homme vast jõuab.
Karim meile SIM kaarte jätkuvalt ei suutnud hankida, kuid Ando arvas, et see on ehk isegi hea - muidu ta muudkui helistaks meile iga paari tunni tagant ja küsiks "kuidas läheb". :-)
Enamus kohalikke arvavad millegipärast, et ma olen Jaaguga väga sarnane (muide, Jaagu nimi on siin suupäraselt Jack'iks moondunud) - ilmselt samal põhjusel, mille pärast meie arvame, et enamus araablasi on väga sarnased.
Söömas käisime seekord nn. "eestlaste kohvikus" - Ando ja Jaak nimetasid selle sedasi, kuna nad tavatsesid seal söömas käia. Päris hää söök oli - supp ja salat. Eile proovisime araabiapärasemat kööki ja too oli ikka natuke "omapärasem".

Kuna tegemist on uue operaatoriga ja kõik süsteemid on veel natuke sissetöötamise järgus, siis on kohal väga palju eri süsteemide paigaldusinimesi (nagu meiegi). Ja kuna see kamp on suhteliselt suure voolavusega, siis on töökohtadega pidev jama - kliendi kontorisse saabudes on esimesed kaks ülesannet:
  1. leida omale töö tegemiseks lauanurgake
  2. leida omale istumiseks tool
Täna oli sellega päris tükk tegemist, homme on ehk juba lihtsam.
Saime oma laua palvenurga kõrvale ja võib nentida, et kontoris palveaegadest väga kinni ei peeta - päeva jooksul nägin ainult ühte selli, kes seal vahepeal käis.
Täna linna peale lonkima ei lähe - jõudsime suht hilja hotelli (päikeseloojangu palvus juba käib!) ja varsti läheb pimedaks. Teeme parem hotellis tööd. Netiühendus on siin niikuinii parem kui kontoris.
Homme on juba Eestis kah tööpäev, siis on lootust asju natuke kiiremini ka sealpool liigutada.

No comments: