Friday, August 12, 2005

12. august 2006.a. 13:39. Nädavavahetus.

Täna saab siin olemisest nädal täis. Hetkel on Eestis küll reede, kuid meil siin juba pühapäev. Nimelt on araablastel nädalapäevad ka nihkes - nädal algab laupäeval ja lõpeb reedel.
Viimastel päevadel on tööd rohkem olnud ja on olnud vähem mahti blögida, oma osa on siin ilmselt ka lihtsalt laiskusel.

Mõned kommentaarid seosed araablaste suhtlusstiiliga. Ekstreemsõnad on neil tööalases suhtluses eriti lemmikud, näiteks: urgent, important, ASAP; siia lisada veel omadussõnu nagu extremely, very jne.
Veel on neil suur soov olla asjadega igal ajal kursis - pidevalt tuleb neile saata staatus report'e, soovitatavalt iga tunni tagant ja viies eri eksemplaris. Ok, see oli nüüd liialdus, kuid siiski asjakohane liialdus :-). Isegi kui sa oled neile selle report'i saatnud, siis küsivad nad kogu selle info kindlasti üle sinu käest isiklikult, kui nad lähikonnas juhtuvad olema. Ei ole kindel, kui palju nad neid report'e üldse loevad. Ja küsimise puhul tundub ka, et neile on tähtsam see küsimise ja vastamise protsess, kui selle käigus vahetatav informatsioon. Ükspäev oli just juhtum, kus üks mees tuli küsima staatust. Ando küsis vastu, et mille staatust ta teada soovib? Selle peale oli vastus: uh-oh, staatust, noh, üldiselt. :-)

Siis natuke kohalikke uudiseid, ArabNews'ist :-)
Utoopiline projekt - lugejakiri mingi varasema uudise kohta. Nimelt on valitsus otsustanud, et tuleks luua eriotstarbeline fond, kuhu patustanud valitsusametnikud saaksid oma liigse amoraalse tulu tagastada. Et kui oled näiteks altkäemaksu võtnud, siis võid oma südametunnistuse puhastamiseks selle sinna fondi kanda. Lahe idee, kas pole? :-)

Ehitamise stiil on neil ka lahe:
  1. ehitamine kipub neil siin väga kaua aega võtma - Ando tõi näite, kus üks lähedalasuv maja on juba aasta algusest peale töös olnud, ilma, et oleks toimunud silmaga nähtavaid muudatusi. Arvaks, et ehk on mehe ehitamisest loobunud, kuid ei - iga päev ikka mingi liigutamine toimub. Ju naudivad protsessi :-)
  2. vanade majade uueks tegemisel tundub olevat neil siin selline reegel, et lõhume vana maani maha ja ehitame siis uue. Ei mingit olemasoleva karkassi renoveerimist või nii. Ei tea, kas see on Saudide laristav ellusuhtumine või on kõik need vanad majad nii kehvasti ehitatud, et ei ole mingit mõtet neid renoveerima hakata.

Tänavatel torkab silma, et seal kus meil on teedel tavaliselt triibud/jooned - sõiduradade eraldamiseks, ülekäigurajad, jne - on neil metallist "junnid". Meil on ka aeg-ajalt neid metallist junne lisatud, eriti asulavälistel teedel kuid neil on see igal pool, maalitud joonte asemel. Jooned on vist ka kunagi olnud, kuid need on ilmselt maha kulunud. Ei tea, kas nad on need metallist vidinad sinna pannud, kuna nad ei viitsi triipe maailida? Eriti veel sellise kuuma ilmaga. Või triibud selles kliimas lihtsalt ei püsi? Või panid nad need alguses Saudi kombe kohaselt "kuna me võime seda omale lubada" ja hiljem vaatasid, et "ah, mis seal ikka, ei ole neid triipe niiväga vajagi".

No comments: