Saturday, August 06, 2005

6. august 2006.a. 17:32. Tagasi hotellis.

Karim muidugi ei suutnud meile neid kohalikke numbreid/SIMme tekitada ja nii me kontorist lahkusimegi. Kuna lahkusime päris vara ja väljas on veel valge, siis otsustasime valget aega kasulikult kasutada ja minna linna peale lonkima. Just nimelt lonkima ja mitte vaatamisväärsusi vaatama, sest vaatamisväärsusi siin eriti ei ole.

6. august 2006.a. 20:17. Lonkimast tagasi.
Oehh, päris mõnus on jälle olla jahedas ruumis ja toolis jalgu puhata. Üle kahe tunni mööda seda kõrbkuiva linna jalutada ei ole naljaasi. Nüüd jalad tulitavad ja suure varba peale on tekkinud hiiglaslik vesivill. Ja kõige imelikum on see, et see ei ole tekkinud mitte varba alla, vaid külje peale. Vesivillid - salapärased ja müstilised.

Mõned tähelepanekud linna pealt
  • hulkuvaid loomi praktiliselt ei ole, kui on, siis kassid. Koeri ei kusagil. Huvitav, kas neil on midagi koerte vastu. Või on sellel mingi seos egiptlaste kassikummardamise kombega. Ei tea. Ja ei tea kas hulkuvate loomade vähesus on tingitud sellest, et need kaua vastu ei pea sellises kliimas?
  • jalakäijate valgusfoorid reeglina ei tööta. Heal juhul töötab ainult punane tuli. Olen kahe päeva jooksul näinud ühte valgusfoori, kus põles roheline. Sellest tegin kohe pilti ka :-)
  • saudide teedeehituse kombed on kummalised - tundub, nagu oleksid nad suure hurraaga hästi palju teid valmis teinud ja siis avastanud, et ei, nii palju ei ole siiski hea. Ja siis osad teed betoonblokkidega ära blokeerinud. Või on sellel jälle mingid turvakaalutlused - mine võta kinni.

Jalutamisel võtsime eesmärgiks käia ära Riyadh'i vana "sümboli" - veetorni - juures. Lähemale jõudes avastasime, et veetorn on ümbritsetud vinge pargiga - uskumatu oaas keset seda krõbedat kõrbelinna. Ja ka uskumatult suur - niipalju kui meie nägime oli see vähemalt 3x3 (ruut)kvartali suurune. Kui lähemalt uurida, siis oli oaasi saladus ka nähtav - mööda maapinda jooksid umbes 15 sentimeetriste vahedega peenikesed kastmisjuhtmed. Park oli korraliku aiaga ümbritsetud ja sildi pealt võisime lugeda, et esiteks on ta täna suletud ja teiseks, isegi kui ta oleks avatud, oleks ta avatud ainult /peredele/. Ei tea, kas /pere/ all mõeldi siin jälle ainult naisi ja lapsi või võivad mehed ka seal käia.

Täna püüan siia ka mõned pildid läbi flickr.com'i üles visata.

No comments: