Monday, November 28, 2005

hullumeelne liiklus

Seoses esimese tööpäevaga oli põhjust täna autoga mööda linna ringi sõita. Õnneks ei pidanud ise juhtima. Mõned tähelepanekud:
  • aktiivsema õigus - märke ja liikluseeskirju ei peeta oluliseks, tihti ei peeta ka valgusfoori punasest tulest kinni. Ainuke, kes liiklust natukenegi ohjeldada suudab on elav politseinik. Selle tulemusena on valgusfoorid suhteliselt harvad nähtused ja politseinikke näeb ristmikel tihedamini kui foore. Tööpuudus jälle väheneb :-)
  • piiks-piiks - igal võimalikul juhul tuleb siin liikluses anda signaali. Seda nii kiirendamisel, ristmiku ületamisel, pööret tehes, rida vahetades kui ka kõigil ülejäänud juhtumitel. Selle tulemusena saadab igasugu liiklemist lakkamatu tuututamine. Ja reeglina siin suunatuld ei näidata, osadel autodel/bussidel ei ole suunatulesid üldse olemas. Välised tahavaatepeeglid on ka reeglina kas maha sõidetud, ise küljest kruvitud või on juba tehases paigaldamata jäetud. Vähemalt pidurituled on enamusel olemas ja ka töötavad :-)
  • kui vähegi võimalik, siis istu autos taga - eesistudes tekkis mul korduvalt tahtmine roolist haarata, et mõne jalakäija elu päästa :-)
Kõike seda silmas pidades on päris meeldiv fakt see, et autojuhi koos autoga rentimine üheks päevaks maksab umbes 200-300 EEKu.

1 comment:

Anonymous said...

bon journo from Maija :)